Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
34.204.169.230
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Wat zijn Regio-codes ?

Kort samengevat:
Regio-codes worden door de film industrie gebruikt voor commerciele doelen.

De reden hiervoor (er is immers geen andere zinnige reden te verzinnen) is dat men films niet overal ter wereld tegelijk wenst uit te brengen.

Bijvoorbeeld: de nieuwste Star Wars film kan vandaag al beschikbaar zijn op DVD in de Verenigde Staten (region 1) maar nog in de bioscoop draaien in Nederland (region 2). Een tijdsverschil van 2 tot 3 maanden is niet ongebruikelijk.

Let op: We hebben een betere versie van dit artikel beschikbaar gemaakt op Tweaking4All.nl.

Video

De meeste fan's zijn niet ZO geduldig en bestellen de DVD dan maar via het Internet, zodat ze de film al hebben voor of als de film in de bioscoop draait.

De MPAA (orgaan van de Amerikaanse film-industrie) moet toen gedacht hebben dat ze (ik snap het zelf ook niet) een hoop geld zouden verliezen!

Vreemd genoeg, bedachten ze toen een maffe oplossing: regio-codes. In plaats dat ze nou alle films tegelijk uitbrengen, wat een veel beter methode zou zijn, en bovenal een goedkopere methode, nee,... er moest weer iets doms bedacht worden.

De gedachte is dat een DVD die voor regio 1 bedoelt is, niet af te spelen zou zijn in een andere regio op een speler voor deze regio (bijvooebeeld regio 2).

Problemen zoals het TV-systeem (PAL voor Regio 2 en NTSC voor regio 1) of het ontbreken van ondertiteling, houden de fan's echt niet tegen. Al snel werd er gewerkt aan het "hacken" van de regiocode. En wat denk je: om de productie kosten laag te houden, gebruiken de meeste electronica fabrikanten, componenten die zowel NTSC als PAL aan kunnen.

Weergave van een regio 1 DVD is zo gereduceerd tot het authenticatie systeem in de DVD speler. Ook hier blijkt weer dat dit relatief eenvoudig is te omzeilen voor de meeste DVD spelers, aangezien het een software kwestie is.

De bewerking van regio codes kan met programma's als DeCSS, MulitMod, DVDGenie, etc... nog een stap verder gaan - tot zelfs het kopieren van een film, waarbij regiocode en macrovision verwijderd zijn. Voor sommige DVD-spelers bestaan er zelf gemodificeerde firmware versies die zowel regiocode als macrovision aanpakken.

Welke regios kennen we?

Op de onderstaande kaart kun je zien hoe de regio verdeling er uit ziet ...

Regiocodes zoals deze voor DVD gebruikt wordt

 

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages