Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.236.143.154
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

De meeste inwoners van de Vernigde Staten zijn wel bekend met de TiVo of de Replay.

In principe is het een rete toffe video recorder (ook wel PVR = Personal Video Recorder) die video opneemt op een harddisk. Niet alleen dat, met de service van TiVo kan de gebruiker eenvoudig de televisie gids in electronische vorm raadplegen en gebruiken om simpel programma's op te nemen.

De PVR hardware (Ik geef de voorkeur aan de Philips TiVo) is eigenlijk een PowerPC die loopt op een Linux versie.

De hardware bestaat uit een harddisk, MPEG2-encoder en MPEG2-decoder. Deze MPEG2-decoder hardware is in principe dezelfde als we in een DVD speler of DVB satelliet ontvanger vinden. Door deze MPEG2 hardware, kan de TiVo in echttijd beelden in MPEG2 formaat opnemen op de harddisk.

Lees de Disclaimer!

TiVo - Persoonlijke Video Recorder

TiVo?

Waarom zou ik nou een TiVo willen hebben? Om te beinnen vanwege de hack mogelijkheden. Dat is wel nodig als je, net als ik, in Nederland woont en dus niet de beschikking hebt over de TiVo dienst. Daarnaast wil ik graag mijn favoriete series opnemen. De beroerde kwaliteit van mijn VHS-recorder besloot me over te gaan naar een modernere techniek. Helaas zijn PVR's onbetaalbaar in Nederland, zeker als je dat met de prijs van een TiVo vergelijkt!

Ik wil mijn TiVo ook nog aan mijn computernetwerk hangen zodat ik de opnames ook nog eens op m'n PC kan kopieren om ze dan op een CDR of CDRW te branden.

Wat zit er in de doos?

Ik heb dus de 30 uurs versie van de TiVo bij TiVo.com bestelt. Je kunt ze ook bij eBay vinden!

Merk op: Er zijn twee varianten van het 30 uurs model! Een met een enkele harddisk en een ouder model met 2 harddisks. Deze laatste kan men later NIET uitbreiden met nog een harddisk! Door een extra harddisk neemt de opname capaciteit toe.

De TiVo in de doos ...

 

De inhoud van de doos ...

TiVo

Het was wel een verrassing ...

Philips TiVo 313

Stroomsnoer

De stroomsnoer is bedoelt voor een Amerikaans stopcontact, dus als je ergens anders woont: netjes opbergen zodat je 'm nooit meer terug kunt vinden :)

Merk op: De TiVo kan spanningen aan van 100 tot 240 Volt, en werkt dus over de gehele wereld, dus ook in Europa :)

TiVo is geschikt voor 100 - 240 Volt

Stroomsnoer

Modem/Telefoon kabel

Een lange telefoonsnoer met een kabel splitter. Eigenlijk is deze kabel, voor het gebruik met de TiVo, niet echt zinvol, want (met uitzondering van de UK) we kennen hier nog geen TiVo dienst.

 

Modem/Telefoon kabel en een splitter

Audio/Video tulp-kabels (RCA) (2 stuks)

2 RCA kabels voor het aansluiten van Composite Video (Geel) en Stereo Audio (Rood = rechter kanaal, en Wit = linker kanaal).

Voor Europeese gebruikers: Er bestaan kabels die dit soort tulp stekkers hebben aan de ene kant en een SCART stekker aan de andere kant, kijk eens bij Conrad voor goedkope kabels.

 

Audio/Video tulp-kabels (RCA)

Super Video Kabel

Bij de TiVo vinden we ook een Super Video kabel (ook bekend als Super VHS kabel). Dit type kabel geeft de kleuren rood, groen en blauw apart door en levert een betere beeld kwaliteit als de composite video kabel. Echter: de meeste Europese apparatuur hebben niet zo'n aansluiting. Ook handig om te weten: deze kabel geeft alleen VIDEO door, je hebt de tulp-kabel dus nog wel nodig voor het audio signaal.

Voor Europeese gebruikers: Er bestaan kabels die dit soort stekkers aan de ene kant hebben en een SCART stekker aan de andere kant, kijk eens bij Conrad voor goedkope kabels.

 

Super Video of SVHS kabel

IR-kabel (infrarood)

Deze kabel wordt door de TiVo gebruikt om een ander apparaat via infrarood aan te sturen, bijvoorbeeld een satelliet ontvanger. Oudere TiVo's blijken maar 1 zo'n kabel te hebben, de nieuwere modellen hebben er vaak 2.

Suggesties en meer info over het gebruik van deze kabel is zeer welkom, aangezien de meeste Europese toestellen niet ondersteund worden. Mail me.

 

IR-kabel (infrarood)

Seriele Besturings kabel

Deze kabel doet hetzelfde als de infraroodkabel, met het verschil dat men deze direct aansluit op de satelliet ontvanger - mits die dat ondersteund.

Suggesties en meer info over het gebruik van deze kabel is zeer welkom, aangezien de meeste Europese toestellen niet ondersteund worden. Mail me.

Deze serieel kabel biedt ons straks ook toegang tot Linux :)

 

Seriele Besturings kabel

"Home Control" Besturings kabel

Deze kabel doet hetzelfde als de seriele kabel, met het verschil dat men deze met een ander soort stekker aansluit volgens het zogenaamde "Home Control" formaat.

Suggesties en meer info over het gebruik van deze kabel is zeer welkom, aangezien de meeste Europese toestellen niet ondersteund worden. Mail me.

 

TiVo Home Control kabel

Coax TV Kabel

De kabel voor de antenne aansluiting. Door het afwijkende Amerkiaanse televisie systeem, zullen we toch eerst de tuner moeten verbouwen, willen we beeld kunnen krijgen. Voor Europees gebruik dus niet geschikt.

 

Antenne kabel

RS232 adapter

Converter om van een 9-polige serieel aansluiting een 25 pins aansluiting te maken (voor de "Serial Control Cable").

 

DB-9 to DB-25 serial adapter

Afstandsbediening en batterijen

Remote control ... batteries included!
 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages