Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.239.119.61
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Installeren van een externe toegang (dialup-adapter)

In dit voorbeeld ga ik uit van SuperWeb (bestaat intussen niet meer) maar dit werkt voor de andere ISP's, die gebruik maken van een telefoon verbinding, net zo goed. Let wel op dat je dan dus de instellingen moet gebruiken van jouw Internet Service Provider (ISP).

De hieronder aangegeven voorbeelden zijn gebaseerd op Windows 98 SE (Second Edition). Voor de andere Windows varianten (95, 98, ME, 2000 en XP) gelden soortgelijke stappen, de afbeeldingen zouden iets kunnen afwijken.

Deze beschrijving is gebaseerd op gebruik met een Internet via Satelliet verbinding. Mocht je hier geen gebruik van maken, negeer dan de regels die hiernaar referen (EON, transponders, etc.).

Internet

Voor we beginnen: informatie verzamelen!

Voordat je begint, zoek de volgende gegevens bij elkaar zodat het installeren wat gemakkelijker verloopt:

Wat ? Voorbeeld
ISP inbelnummer 0800-0230517
Primaire DNS Server IP-adres 213.171.128.10
Secundaire DNS Server IP-adres 213.171.128.11
Loginnaam Gebruikersnaam
Paswoord Gebruikerspaswoord
Alleen voor Proxy gebruikers:
Proxy gegevens (adres en poort)
194.177.32.11,
poort 8080

Merk op: Het kan zijn dat jouw ISP slechts 1 DNS server heeft! Dat is geen probleem.

Merk op: de meeste gebruikers hebben GEEN PROXY nodig!

Stap 1: Ga naar Dialup-Networking

Dubbel klik op "My Computer" ("Deze Computer").

Dubbel klik vervolgens op "Dial-Up Networking" ("Externe verbindingen").

Merk op: Het kan voorkomen dat "Dial-Up Networking" of "Externe Verbindingen" niet te vinden is. Deze is dan dus niet mee geinstalleerd bij de Windows installatie. Dit is wel eenvoudig op te lossen door de volgende stappen:

 1. Klik op de Windows "Start"-knop
 2. Selecteer "Settings" ("Instellingen") en vervolgens "Control Panel".
 3. Dubbel klik op "Add/Remove Programs" ("Software")
 4. Kies de tab "Windows Setup" (Windows controleert even wat er al geinstalleerd is)
 5. Selecteer met een enkele klik "Communications" ("Communicatie")
 6. Klik op de knop "Details"
 7. In het opgekomen scherm zet je nu een vinkje voor "Dial-Up Networking" ("Externe Verbindingen")
 8. Selecteer "OK" gevold door nogmaals "OK"
Windows zal nu waarschijnlijk om de installatie CD vragen zodat de dialup-adapter geinstalleerd kan worden. Een eventuele herstart van Windows kan noodzakelijk zijn - Windows zal daar dan zelf om vragen. Na de installatie kun je weer beginnen bij Stap 1.

Stap 2: Maak een nieuwe verbinding

Dubbel klik op "Make New Connection", het volgende scherm verschijnt (het kan zijn dat er een welkomst-melding passeert, selecteer dan "Next" om bij het afgebeelde venster uit te komen):

Geef naam en modem aan

Type bij het veld "Type a name for the computer you are dialing" een naam die kenmerkend is voor de ISP die je belt. In mijn voorbeeld heb ik de naam "Superweb" gebruikt. SuperWeb is mijn ISP dus dat stuk van de tekst spreekt voor zich.

Als je Internet via de Satelliet gebruikt, zou je hier de naam van een transponder aan kunnen koppelen zodat de naam "Superweb via 113" wordt. De tekst "via 113" geeft dan aan dat ik deze dialup-adapter straks wil gebruiken via transponder 113. Voor het gebruik is het gemakkelijk voor iedere transponder een eigen dialup-adapter te gebruiken zodat je niet steeds de proxy opnieuw moet omzetten als je snel even van transponder zou willen wisselen.

Kies vervolgens de modem die je zou willen gebruiken voor het inbellen. Vaak heb je maar 1 modem, dus de keuze kan gemakkelijk zijn.

Merk op: Sommige ISDN adapters (ik gebruik de AWM Fritz! USB) hebben echter meerdere modems beschikbaar. Kies dan voor de modem met een PPP of RAS verbinding.

Stap 3: Telefoonnummer opgeven

Selecteer "Next". Er verschijnt een venster waar je het inbelnummer kunt opgeven.

Vul bij "Area code" het netnummer van de te gebruiken provider in. In de voorbeeld gegevens SuperWeb hanteert een gratis 0800-nummer dus we vullen hier "0800" in.

Selecteer vervolgens het land waarin je bent.

Vul bij "Telephone number" de rest van het telefoonnummer in, voor SuperWeb is dat "0230517".

Nogmaals: vul hier dus de gegevens van jouw ISP in en type de informatie niet blindeling over !

Stap 4: Afronding eerste fase ...

Selecteer "Next". Het volgende scherm verschijnt, kies hier "Finish". De dialup adapter is nu geinstalleerd....

Merk op: Het kan zijn dat de nu volgende stappen voor jouw ISP niet nodig zijn. Probeer eerst of de verbinding werkt. Als dat niet het geval is, ga dan verder met Stap 5.

Stap 5: Details ...

Je ziet nu in het Dialup-adapter-venster, de nieuwe dialup-adapter staan die je daarnet hebt aangemaakt. Mocht dit venster niet open staan dubbel klik dan "My Computer" ("Deze Computer").

Dubbel klik vervolgens "Dial-Up Networking" (ik geloof dat het "Externe Toegang" in het Nederlands heet).

Je ziet dan de nieuwe dialup-adapter staan. Klik die nu met de rechter muisknop aan en kies "properties" en klik vervolgens op het tabblad "Server Types".

Tip: als je "View" - "Details" selecteerd uit het Explorer menu, dan zie je meer info over de status van de dialup-adapter, ook als je aan het inbellen bent !

Server Types instellingen - de meeste ISP gebruiken dezelfde instellingen

In de afbeelding hierboven zie je de instellingen voor SUPERWEB ! Jouw ISP kan andere waarden/instellingen hanteren (meestal zijn ze bij de tab "Server Types" hetzelfde, maar controleer het eerst!).

Klik vervolgens op de button "TCP/IP Settings".

Vul de DNS hier in (SUPERWEB!)

Vul hier de DNS gegevens in.

In het voorbeeld gebruik ik de DNS instellingen voor Superweb. Het kan zijn dat je geen secundaire DNS kunt invullen. Er zijn echter ook providers die helemaal geen DNS ingevuld willen zien en dat de server jouw PC vertelt welke DNS te gebruiken zodra je contact maakt.

Selecteer nu "OK" en nogmaals "OK".

INTERNET VIA SATELLIET:
HET KOPIEREN VAN VERBINDINGEN!

Als je meerdere transponders door elkaar denkt te gaan gebruiken, herhaal deze stappen dan voor de andere transponders en geef de dialup-adapter gepaste naam. b.v.
SuperWeb via 114,
SuperWeb via 115
etc.

Tip: Kopieer de dialup-adapter naar de desktop door met de rechter muisknop de dialup-adapter naar de desktop te slepen en "Copy" te selecteren.
Gebruik dan NOTEPAD om deze te editen.
Pas de 2de en 3de regel aan voor de nieuwe naam (zie voorbeeld hieronder) en sla de veranderingen op. Sleep vervolgens de op de desktop geparkeerde dialup-adapter terug naar de "Dial-Up Networking" in "My Computer". Alle gegevens zijn dan meteen overgenomen (op het password na).

Voorbeeld:

[Entry]
Entry_Name=SuperWeb via 113 Import_Name=SuperWeb via 113

veranderen naar:

[Entry]
Entry_Name=SuperWeb via 114 Import_Name=SuperWeb via 114

OPTIONEEL - Stap 6: de inbelsnelheid aanpassen - ALLEEN VOOR WINDOWS 9X!

Deze stap hoef je niet te doen (en is ook zeker niet aan te raden als je net begint met Internetten!), maar kan erg handig zijn als jouw Internet Provider steeds bezet is, zeker als je ISDN gebruikt. Let wel op dat gebruik op eigen risico is ! Het is nog nooit fout gegaan bij mij, maar je weet maar nooit.... Na deze aanpassing heb je SuperDialer en andere extra software niet meer nodig, dit gaat super genoeg ;)

Merk op: Deze stap heeft impact op ALLE dialup-adapters, dus je hoeft niet voor iedere adapter dit opnieuw te doen.

Merk op: Deze tweak is ALLEEN VOOR WINDOWS 9x! Het KAN zijn dat het ook met andere Windows versie werkt, maar dat is dus nog niet getest!

We gaan nu de dialup-adapter "tweaken", in dit geval om de wachttijd tussen het opnieuw draaien van het nummer te minimaliseren en het aantal keer dat er opnieuw gedraaid wordt te maximaliseren. We doen dit met een registry aanpassing (gemeten a.d.h.v. een ISDN Adapter):

Wachttijd

0 seconden

Aantal redials

4.294.967.295

Redials per minuut

tussen de 40 en de 70


Download eerst deze file, unzip het (b.v. met Winzip) en Beantwoord de beide dialogen die nu opkomen met "OK". De aanpassing is nu actief.

Merk op dat als je de redial-settings aan gaat passen, dat je dan deze aanpassing weer opnieuw moet activeren.

Om nu een "SuperWeb" voorbeeld te geven (eigenlijk is het te gek voor woorden - geen wonder dus dat ze niet meer bestaan!): 3194 keer opnieuw gebeld en NOG STEEDS GEEN CONTACT ... gelukkig is het meestal al voor de 500x gelukt,... niet dat dat niet erg is...

Absurd !

OPTIONEEL - Stap 7: instellen van een Proxy

Wanneer een proxy instellen?

 • Als jouw ISP dat vereist
 • Als je Internet via de Satelliet
 • Als je anoniem wenst te blijven en gebruik maakt van een proxy van een derde partij
 • Omdat je inbelt via de zaak, en daar gebruiken ze een proxy

We gaan nu de proxy voor deze dialup-adapter instellen. Klik daarvoor met de rechter muisknop op de blauwe "e" op de desktop en kies "Properties".

Open de properties van de Internet Explorer

Je ziet dan het volgende scherm verschijnen als je in het opkomende scherm de tab "Connections" aanklikt:

Beschikbare dialup adapters in de Internet Explorer

Merk op: het venster kan afwijken, dit venster is van Internet Explorer 5.01. In principe gelden dezelfde instellingen voor de andere Internet Explorer versies. De echt oude versies kun je beter eerst updaten! Gebruik minimaal versie 4.0.

Mocht je meerdere dialup-adapters hebben ingesteldt, dan zul je die hier natuurlijk ook zien.

Selecteer nu de Dialup-Adapter waarvoor je de proxy-server zou willen instellen (in het voorbeeld: "SuperWeb via 113"). Dit kan door een dubbel klik (de properties verschijnen meteen) of door een enkele klik en vervolgens op "Settings" te klikken. Hoe je het ook doet, het volgende scherm zal verschijnen:

De details van een Dialup-verbinding

Vink de optie "Use a proxy server" aan en vul bij het veld "Address" het IP-adres in van de proxy die je wil gaan gebruiken.

Let op: in de afbeelding wordt nog gebruik gemaakt van een willekeurig IP-adres, je moet uitzoeken dus eerst uitzoeken welke proxy (het IP-adres en poortnummer) je wenst te gebruiken.

Vul vervolgens "Port" in (dit is de waarde 8080).

Internet via de Satelliet: Voor de gegevens van de andere proxy-servers verwijs ik naar de transponder pagina. Let er wel op dat iedere transponder dus een ander IP-adres heeft voor zijn proxy server ! GEBRUIK ALLEEN DE PROXY VAN EUROPE ONLINE, ANDERS WERKT INTERNET VIA DE SATELLIET NIET!

Selecteer nu "OK" en herhaal de handeling voor eventuele andere dialup-adapters.

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting