Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
44.200.194.255
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Nero Burning ROM van Ahead is een veelzijdig programma en kan ook zogenaamde BIN/CUE CD-bestanden branden.

BIN/CUE bestanden (bestanden die eindigen op .BIN en .CUE) vindt men vaak terug op het Internet en worden vaak met behulp van CDRWIN van de firma Golden Hawk gemaakt. Het is alleen wel een beetje zonde van het geld en de benodigde harddiskruimte om 2 programma's te kopen terwijl 1 programma, Nero, al voldoet.

Simpel gesteld is een BIN bestand niets anders als een ISO bestand en is een CUE file niets anders als een inhoudsopgave van het BIN bestand.

Merk op: Lees eerst de aansprakelijkheidverklaring! Het kopieren van CD kan illegaal zijn!!

Tip: Als je alleen maar de BIN file hebt, en dus de CUE file kwijt bent of gewoon nooit gehad hebt, kijk dan eens op de downloads pagina waar je een programma met de naam BIN2ISO kunt vinden, welke van de BIN file een ISO bestand maakt. Uitleg over dit tooltje vind je op de Converteer een BIN bestand naar een ISO bestand pagina. Op de pagina ISO met Nero branden pagina zie je hoe je een ISO kunt branden (met dank aan Hans van Helden voor de tip!).

Nero: Branden van BIN/CUE bestanden

 

Hoe schrijf ik nou BIN/CUE bestanden?

1. Controleer de inhoud van de CUE file door deze met NOTEPAD te openen.

Notepad kun je starten door "START" - "UITVOEREN" aan te klikken en dan "NOTEPAD" in te voeren gevolgd door een ENTER. Sleep nu de CUE file op NOTEPAD zodat de inhoud in NOTEPAD zichtbaar wordt.

Merk op: De namen van de BIN/CUE files zullen zeer waarschijnlijk anders zijn als in dit voorbeeld !

Controleer de inhoud van de CUE file

Hier zien we de "inhoudsopgave" van de BIN file;

FILE "RSC-KCSB.BIN" BINARY Het betreft een binaire file met als naam "RSC-KCSB.BIN"

TRACK 01 MODE2/2352
INDEX 01 00:00:00

Track 1 van de CD staat in Mode 2 en begint vanaf het begin van de CD.

OK, we hebben het CUE bestand geopend, wat moeten we nu controleren ?

Het kan voorkomen dat er i.p.v. "bestandsnaam.bin" er bijvoorbeeld "C:\Temp\bestandsnaam.bin" staat. Als in jouw geval de BIN file dan niet in C:\Temp staat, dan kan Nero deze dus niet vinden. Haal het pad daarom weg. Hieronder zie je hoe een FOUTE CUE file eruit ziet. Verwijder in dit geval C:\TEMP uit de tekst zodat de CUE file eruit ziet zoals boven is aangegeven.
Sla het resultaat op door in NOTEPAD te kieze voor "Bestand" - "Opslaan".

Dit is een voorbeeld van een FOUTE CUE file

2. Start Nero.

Als Nero nu opstart met de Wizard kies dan "Close Wizard", als Nero opstart met "New Compilation" klik dan op "Cancel". Kies nu uit het menu "File" - "Burn Image".

Kies FILE - BURN IMAGE

3. Kies Files of type "All Files (*.*)" of "Images Files (*.nrg;*.iso;*.cue)"

De bestandsselector heeft als standaard instelling Nero "Images Files (*.nrg)", kies hier voor "All Files (*.*)" zoals hieronder aangegeven is.

Merk op: nieuwere versies van Nero (versie > 5.5.x.x) ondersteunen BIN/CUE bestanden meteen. Dit is herkenbaar aan het filetype "Images Files (*.nrg;*.iso;*.cue)". Als de versie van Nero die jij gebruikt dat kan, kies dit dan i.p.v. "All files (*.*)".

Seleteer ALL FILES

4. Kies het CUE bestand en klik op "Open".

Selecteer de CUE file

5. Controleer of de Tracks er zijn en start het branden.

In de CUE file zagen we een of meer tracks staan, controleer of je die hier terug ziet door op de "Info" tab te klikken:

Controleer de track

Onder de tab "Burn" kun je nu het branden starten door op "Write" te klikken. Nou dat is alles wat je moet doen om een BIN/CUE te branden ... Standaard staat Nero overigens op TAO (Track At Once).

Merk op: SOMS kan Nero mopperen dat er een probleem met de CDR of CDRW is. Vaak ligt dit echter aan de BIN/CUE. Er bestaan namelijk BIN/CUE files die met TAO niet te branden zijn. Probeer dan eens DAO (Disc At Once)!

 

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages