Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.239.119.61
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

MP3's zelf maken, van een bestaande Audio (Muziek) CD, was voorheen niet altijd even gemakkelijk. Je had een MP3 codec nodig, conversie software en een audio ripper.

Hiervoor gebruikte men vaak software zoals Audio-Grabber, die je kunt downloaden van de Audio-Grabber homepage. Daarnaast hebben we ook nog een MP3 codec nodig, Ik heb gebruik gemaak van de Radium codec welke je hier kunt downloaden.

Audio/MP3

Gelukkig veranderen de tijden en kunnen de meeste CD brandt programma's, zoals Nero, dit voor je doen in 1 enkele stap: kopieer de muziek en converteer het meteen naar MP3.
Op hun website kun je een proef versie downloaden. Op deze pagina wordt alles stap-voor-stap uitgelegd voor dit pakket.

Merk op: Lees eerst de aansprakelijkheidverklaring! Het kopieren van CD kan illegaal zijn!!

Merk op: de hier afgebeelde screenshots zijn gemaakt onder Windows XP, van Nero versie 5.5.6.9 De afbeeldingen op jouw PC, met een andere Nero versie kunnen afwijken!

Overzicht

 1. Stop een muziek CD in de CD-speler van jouw PC.
 2. Installeer en start Nero.
 3. Selecteer de gewenste CD speler.
 4. Gebruik maken van de (Internet) CD-database en de onbekende CD.
 5. Selecteren van de gewenste nummers.
 6. Instellen van de gewenste MP3 eigenschappen.
 7. Een plaatsje vinden voor de MP3's.

Stap 1: Stop de muziek CD in de CD-/DVD-Rom speler

Begin met de muziek CD in de CD-speler te doen. Dit maakt het voor jou en voor Nero gemakkelijker om de CD te herkennen als je voor de eerste keer muziek gaat kopieren (ook wel "rippen" genoemd).

Stap 2: Installeer (indien nodig) en start Nero

Als je Nero net hebt gedownload, moet je deze eerst installeren door het gedownloade bestand te dubbel klikken. Het bestand heet vaak "NEROabcd.EXE" waarbij "abcd" het versie nummer weergeeft van Nero.
Voor Windows XP gebruikers: je moet minimaal versie 5.5.5.1 hebben! Eerdere versie werken niet correct.

Na de installatie van Nero, starten we Nero. Nero is terug te vinden in het start menu onder "Ahead Nero". Klik daarvoor op de Windows "START" knop, selecteer "Programma's", selecteer "Ahead Nero" en klik uiteindelijk op "Nero - Burning Rom".

Nero zal nu starten en, indien je een CD of DVD brander hebt, aangeven welke CD brander ter beschikking staan (rechts onderin het beeld - zie tweede afbeelding hieronder).

Start AHead's Nero Burning Rom

Nero heeft in dit geval een Plextor CD brander gevonden

Nero laat nu of de Wizard zien (afbeelding 1) of het "New Compilation" (afbeelding 2) venster. Sluit dit venster door bij zowel de Wizard als bij het "New Compilation" venster op de knop "Cancel" te klikken.

Nero Wizard window

Afbeelding 1: De Wizard van Nero

 

Nero "New Compilation" window
Afbeelding 2: "New Compilation" venster van Nero

Stap 3: Selecteer de gewenste CD-speler in Nero

Ga nu naar het menu "Recorder" en kies daar de optie "Save Track...".

Nero: Recorder - Save Track ....

Er verschijnt nu een venster die je de vraag stelt welke CD speler je wenst te gebruiken (als je er meerdere hebt). In het geval van mijn PC:

Selecteer CD-drive ...

Hier zien we o.a. dat mijn PC 3 CD spelers heeft. De "V386 Stealth DVD" (een virtuele CD rom speler die je gratis kunt downloaden bij CD Daemon), een "Plextor CD-R PX-W1610A" (de CD brander - herkenbaar aan de term "CD-R") en een "Hitachi DVD-ROM GD-5000" (mijn DVD speler).

Klik nu 1x op de CD-speler die je wenst te gebruiken voor het LEZEN van de CD, dus waar je de muziek CD in hebt gedaan, en klik op "OK".

Stap 4: De CD (Internet) Database

Er verschijnt nu eerst een melding dat Nero de CD aan het bestuderen is:

Wat staat er op de CD?

Al snel weet Nero wat er op de CD staat en verschijnt er het venster van de CD-Database. Dit venster biedt je de mogelijkheid zelf een database te maken voor jouw muziek CD's, of om gegevens van een CD van het Internet te halen. Informatie van de CD kunnen uit een CDDB gehaald worden - een grote database met alle gegevens van muziek CD's. Dit kan je een hoop werk besparen met het intypen van de namen van de nummers van jouw CD. Deze gegevens worden namelijk gebruikt - indien beschikbaar - om automatisch de bestandsnamen van jouw MP3's in te vullen in het formaat "groepsnaam - titel.mp3" in plaats van "Track01.mp3". Dus stel je hebt een CD van "Anne Clark" en het nummer wat je gaat rippen heet "Shades", dan wordt de title van jouw MP3 bestand "Anne Clark - Shades.mp3". Een stuk duidelijker dus als je later tussen je MP3's aan het zoeken bent naar een specifiek nummer.

Let op: dit venster blijft maar een bepaalde tijd zichtbaar! Nero sluit het venster automatisch als je niks doet!

Er moet dus nu een keuze gemaakt worden. Wil ik deze gegevens van het Internet halen ?

Zo JA, klik dan op "Access Internet Database". Er wordt dan verbinding gemaakt met het Internet om de gegevens te achter halen. Als de CD bekend is, zie je in de bovenste helft van het venster de titel. Klik deze dan 1x aan en klik op de knop "Selected CD" om aan te geven dat je die CD wenst te gebruiken.

Zo NEE, klik dan op "Cancel" (of wacht tot Nero het venster zelf sluit) en ga verder met Stap 5.

De Onbekende CD - OPTIONEEL!

DIT ONDERDEEL IS DUS ALLEEN RELEVANT ALS DE CD NIET IN DE INTERNET DATABASE VOORKOMT!

Nu kan het zijn dat het een onbekende CD is voor deze database. De volgende meldingen kunnen dan verschijnen:

Oeps,... deze CD kent de Internet database nog niet

Oeps,... deze CD kent de Internet database nog niet

Je kunt er dan voor kiezen het aanmaken van een eigen database. Zeker als dit een originele CD betreft, is het misschien aardig om deze gegevens naar de Internet Database te sturen. Duizenden anderen hebben dit ook gedaan - waardoor deze database bestaat. Een bijdrage is daar altijd welkom. Het hoeft echter niet maar mag wel.

Het vereist wel het e.e.a. aan extra handelingen en zoals het de meeste gebruikers betaamt is dat weer te veel moeite (jammer genoeg).

Om de gegevens naar de database te kunnen sturen moet je eerst al de vensters sluiten zodat je alleen nog maar het basis venster van Nero ziet. Kies dan "File" - "Preferences" en klik op de tab "Database". Je ziet dan het volgende venster:

CD Internet Database preferences

De volgende velden dienen te worden ingevuld:

Veld Wat?
Your E_Mail address: Vul hier jouw e-mail adres in
SMTP Server: De naam van de uitgaande post server voor jouw e-mail (zogenaamde SMTP server)

Klik nu op "Apply' gevolgd door een klik op "OK". Ga nu terug naar Stap 3. Als je weer bij Stap 4 bent, vul dan de gegevens van de CD in. Ben dan wel zorgvuldig en vul zo veel mogelijk gegevens in. Type-fouten en titels als "Unknown" of "CD nummer 10 van Hans" zijn voor niemand zinvol.

Stap 5: Selecteer de gewenste nummers

In het voorbeeld van "Deaf Dog Blues Band" (Hi Ton!), de CD die ik in de CD-speler gedaan heb, zien we na het klikken van "Selected CD", zoals in Stap 4 beschreven staat, het volgende scherm. In dit scherm vind je alle nummers van de CD. Nero heeft ze allemaal al geselecteerd.

Geselecteerde nummers van de CD

Selecteer nu met de linker muisknop, de gewenste nummers (of klik "Select All" als je ze allemaal wilt). Bij de selectie van een 2de (of meer) nummer, is het handig eerst de CTRL toets ingedrukt te houden en dan pas de tweede, derde etc nummer te kiezen. Dit werkt hetzelfde als in de Windows verkenner.

Stap 6: Instellen van de MP3 eigenschappen

Bij het veld "Output file format:" kun je het gewenste formaat opgeven. Er staat nu al "mp3PRO (*.mp3)", dit is de optie die we willen gebruiken voor het maken van MP3 bestanden. Klik op de knop "Settings..." voor gedetailleerde instellingen - de standaard instellingen voldoen immers niet voor onze wensen.

De instellingen van Nero MP3Pro

 1. Haal het vinkje weg bij "Enable mp3PRO".
  mp3PRO mag dan wel een betere geluidskwaliteit leveren, maar is niet compatible met bepaalde MP3 afspeel-apparatuur.

 2. Zet "Encoding quality" op "Highest".
  Nero doet er dan wel iets langer over, maar levert daarvoor wel een veel betere kwaliteit.

 3. Zet een vinkje voor "Constant bitrate" en zet de waarde op "128 kBit, 44100 Hz, Stereo" (of hoger).
  Bepaalde MP3 spelers kunnen namelijk niet goed overweg met een variable bitrate. Een variabele bitrate levert echter wel een beter compressie op (het eindresultaat neemt dus minder ruimte in beslag). Kan jouw MP3 speler MP3's aan met een variabele bitrate, gebruik het dan. Twijfel je? Gebruik het dan niet.
  N.b.: jouw PC kan variabele bitrates aan.

Klik nu op de "OK" knop.

Stap 7: Waar moeten de MP3's heen?

We komen nu weer terug in het "Save Track" venster.
Hier kunnen we instellen waar we de MP3's willen opslaan.
Bij de optie "Path" kun je het pad intypen waar de MP3-bestanden heen moeten, je kunt natuurlijk (en dat is ook gemakkelijker) op het knopje "..." klikken waardoor je kunt kiezen uit de beschikbare directories op jouw harde schijf.

Als je denkt alles ingesteld te hebben klik dan op de "GO" knop. Nero zal beginnen en de voortgang weergeven:

MP3 Rip-voortgang met Nero

De bovenste balk geeft aan hoever Nero is met het huidige nummer, de onderste balk geeft aan hoelang het gehele proces duurt.

De snelheid voor jouw PC, de hoeveelheid geheugen en de snelheid van de gebruikte CD-speler zijn van groot belang. Om een indicatie te geven: mijn PC (AMD Athlon 1300 Mhz met daarin een 40 speed CD speler en 1 Gb aan geheugen) deed er ongeveer 4 minuten over (de gebruikte CD was niet helemaal vol). Maar ja ... zoals gezegd: per PC is dit verschillend....

Als het venster "Progress" is verdwenen kun je op "Close" klikken om te stoppen. Wil je verder gaan, doe dan het volgende:

 1. Links onderin de hoek, links onder staat een knopje "Drive". Klik daar op en klik op de optie "Eject".
  De CD wordt nu uitgeworpen en nu kun je er dus de volgende CD in doen.

  Eject CD

 2. Wacht een paar seconden en klik dan weer op de knop "Drive", maar kies nu de optie "Refresh".
  Nero gaat de CD analyseren,... je bent nu weer bij Stap 4 aangekomen. Lees daar verder wat te doen ...

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting