Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.214.216.26
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

Op deze pagina staan enkele veel voorkomende problemen die ik en vrienden van me ondervonden hebben bij het gebruik van MXStream, hopelijk heb je er wat aan ...

ADSL - MXStream

OVERZICHT

PROBLEMEN IN DETAIL

Windows ME genereerd fout 691 tijdens het inloggen

Bij een nieuw aangemaakte externe verbinding onder Windows ME worden standaard bepaalde opties aangezet onder het tabblad "Beveiliging". Deze kunnen ervoor zorgen dat Windows ME error 691 (verkeerd wachtwoord/gebruikersnaam) geeft.

Let wel op: probeer eerst of je niet een type-fout hebt gemaakt bij het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord, voordat je de volgende oplossing toepast.

Oplossing: klik met de rechtermuisknop op MXSTREAM-externe toegang en kies "Properties" ("Eigenschappen"). Haal onder het tabblad "Beveiliging" alle vinkjes weg bij de geavanceerde beveiligings-opties.

Ik kan wel inloggen, maar er lijkt geen dataverkeer te zijn

Het kan zijn dat bij de instellingen van de die bij TCP/IP van de netwerkkaart hoort die aan het ADSL modem zit, dat je als subnetmask de waarde "255.0.0.0" hebt ingevoerd zoals dit in bepaalde versie van de KPN handleiding staat vermeld. Dit is echter een FOUTE waarde. De juiste waarde moet zijn "255.255.255.0".

Delen van Internet Toegang - gratis met een oude PC (386 etc)

Een mini Linux distributie, op een enkele floppy, genaamd FloppyFW, kan jouw oude PC (bv. een 386 ofzo) geschikt maken als server voor het delen van de MXStream verbinding. De PC heeft geen harddisk, keyboard, muis of zelfs VGA kaart nodig. Bezoek de nederlandse FloppyFW MXStream site voor meer info.

Alternatief: Hack het modem!

Analoge/ISDN Fax of Telefoon werkt niet

Waarschijnlijk heb je de stekker van de telefoon, fax of het NT1-kastje (ISDN) in de verkeerde stekker gestoken. Controleer de installatie bedrading: ADSL analoog (aansluitingen) en ADSL ISDN (aansluitingen).

Hoe deel ik de ADSL connectie met andere PC's?

Hiervoor verwijs ik je naar de volgende pagina's op deze website:
- Hardware topologie van een netwerk
- WinRoute configureren

Hoe log ik in op de Alcatel Speed Touch Home modem?

Open een webbrowser (b.v. Internet Explorer, netscape of Opera) en type het adres "10.0.0.138" in. Als er een gebruikersnaam en wachtwoord nodig is gebruik dan deze:

Username: user
Password: expert

Waar vindt ik drivers, updates en handleidingen m.b.t. de Alcatel modems?

Bij Alcatel zelf: http://www.alcatel.com/consumer/dsl/supuser.htm,
en natuurlijk bij KPN: http://www.kpnadsl.nl/support/downloads.html.

Hoe weet ik of alle netwerk instellingen optimaal zijn?

Dit is eenvoudig te controleren door de volgende pagina van DslReports te bezoeken.
Let op: jouw browser moet wel met Java applets overweg kunnen.
http://www.dslreports.com/tweaks.

Windows 95 werkt niet goed met ADSL/MXStream

Windows 95 is minder geschikt, door de verouderde IP-stack, voor ADSL. Twee mogelijke oplossingen zijn hier:
1. Andere Windows versie gebruiken (b.v. Windows 98, Me, 2000, NT4)
2. De IP-Stack upgraden, zie de Microsoft knowledgebase voor details.

RAS reageert niet, Externe Toegang werkt niet, Inbellen reageert niet, "There is no answer"

Om mij nog niet duidelijke redenen valt het modem weleens "weg" waardoor de Windows RAS (Externe Toegang) aangeeft dat het modem niet reageert of dat de andere kant van de verbinding niet reageert ("There is no answer").

Voorlopig is alleen het uitzetten en vervolgens weer aanzetten van het modem een remedie, niet handig maar het werkt wel. (heeft iemand suggesties?)
Merk op: de nieuwe firmware versie 261 lost dit niet op!

Nieuwe opmerking: Ik heb intussen verschillen configuraties geprobeerd, en het lijkt een probleem te zijn in de lengte van de netwerkkabel van ADSL modem naar PC of hub. Ik heb intussen de kabel die van de splitter komt en aan het ADSL modem hoort te zitten, verlengt tot een lengte van ongeveer 20 meter. Het ADSL modem staat nu naast m'n hub en alles werkt nu prima.

Welke netwerkkaart (NIC) moet ik hebben voor ADSL Ethernet?

In principe maakt het niet zo erg veel uit welke netwerkkaart je hiervoor gebruikt, als deze kaart maar een UTP aansluiting heeft. Voor wat betreft de snelheid is 10 Mbps voldoende, meer mag natuurlijk altijd. De kaart mag eventueel ook een combo-kaart zijn (BNC en UTP samen), alleen wordt hiervan slechts de UTP aansluiting gebruikt.

Merk op: de kaart moet wel 10Mbps ondersteunen!

Webpagina's verschijnen nogal traag

Mogelijke oorzaak van deze vertraging is "IP header compression", schakel deze uit en kijk wat voor resultaat dat levert. Haal de "IP header compression" weg bij de MXStream dial-up networking (Externe Toegang).

n.b. het kan zijn dat dit voor de huidige MXSTream niet meer relevant is!

Het kan ook zijn dat de splitter foutief gebruikt wordt, zie ook :"Line Sync" knippert en de ISDN en Analoog installatie van MXStream voor de juiste aansluitingen.

Moet ik kiezen voor Ethernet of USB?

Algemeen: mijn advies is de Ethernet variant te kiezen daar deze het meest flexibel in te zetten is.
Wanneer kies ik dan voor USB? Als je maar 1 PC verbindt met ADSL en in de toekomst nooit plannen zult hebben deze verbinding ook voor andere PC's op te zetten. Een verbinding via USB is wel te delen m.b.v. Microsoft Internet Sharing of WinRoute maar dan moet je altijd de PC met de USB verbinding aan hebben staan, ook al wil je alleen met de andere PC werken.
Bij Ethernet zou je de verbinding met een simpele hub al kunnen delen, zie Hardware Internet Delen en Hoe configureer ik WinRoute voor MXStream.

Algemene kenmerken:

  • De USB-versie is niet goed bruikbaar in een (LAN) netwerk.

  • Voor de ethernet-versie heb je een ethernetkaart nodig (minimaal 10Mbit, UTP).

  • De USB-versie is alleen voor Windows (niet Windows NT4 en Windows 95A) geschikt.

  • De ethernet versie is ook voor andere systemen te gebruiken, zoals Apple Macintosch, Linux of Windows NT4 en Windows 95A.

  • De maximale afstand van de splitter naar de PC is bij de USB-versie 7 meter, bij de ethernet-versie is dit 20 meter.

  • De USB versie kan niet sneller als de maximale snelheid van Mxstream-basis, de ethernet versie is ook voor hogere snelheden te gebruiken (bv. MXStream-Extra).

  • De USB-versie is vaak wat eenvoudiger te configureren.

  • De USB-versie is alleen voor op de analoge telefoonlijn beschikbaar, de ethernet-versie is er ook voor ISDN.

  • Het USB modem kan niet met 4 IP-adressen overweg (gebruikt bij MXStream-Extra)!
Mijn ISDN/ADSL werkt niet goed, Problemen met oude NT1 kastjes

Het kan voorkomen dat oude NT1-kastjes, gebruikt voor ISDN, niet goed werken met ADSL/ISDN bij MXStream. De oorzaak zit 'm in dan vaak in het NT1 kast. Dit probleem betreft NT1-kastje van het type S4 of lager.
Oplossing: vervang het NT1 kastje door een recenter model.

Windows geeft error 950, "Line Sync" blijft knipperen

Dit probleem is volgens Microsoft te maken met de netwerk-instellingen. Voordat je ze gaat controleren is het misschien handig eerst de modem status te bekijken. Zie ook de Alcatel Speed Touch Home Led's pagina.
Het kan zijn dat het ledje "Line Sync" knippert. Dit wil zeggen dat de modem ADSL aan het initialiseren is. Als dit wat langer duurt als een paar seconden, controleer dan of je de lijnen naar de splitter correct hebt aangesloten. Controleer de aansluitingen en kijk of ze in de juiste connectors geprikt zijn. Zie de installatie pagina voor ADSL analoog (aansluitingen) en ADSL ISDN (aansluitingen).

Hoe verleng ik de kabel tussen de splitter en het ADSL modem?

De gebruikte kabel tussen splitter en ADSL modem (Alcatel) is in feite een reguliere telefoonkabel. Voor ADSL, en eigenlijk voor analoge telefonie ook, worden alleen de binnenste twee kabels gebruikt (zie stekker afbeelding rechts). Hierbij maakt het natuurlijk niet uit of je de boven of onderkant van de stekker bekijkt, de middelste 2 blijven hetzelfde.

Je kunt dus voor verlenging een normale telefoon verlensnoer gebruiken mits daar ook gebruik wordt gemaakt van zogenaamde RJ-11 stekkers. Een foto van een RJ-11 stekker zie je hiernaast (rechts - geschikt voor 6 draden maar wordt vaak met maar 4 or zelfs maar 2 draden gebruikt). Een overzicht van telefoonstekkers zoals deze wereldwijd gebruikt worden vind je hier.

Merk op: Dit is dus NIET hetzelfde als een netwerk of ISDN kabel die gebruik maken van een zogenaamde RJ-45 stekker (8 draden)!

De lengte van de kabel zou tot 75 meter goed moeten werken (volgens KPN), ik raad wel aan vanaf een meter of 20 over te gaan op afgeschermde kabel.

RJ-11 stekker - alleen de middleste 2 draden worden gebruikt

RJ-11 stekker

Werkt Carrier-Select (Tele2, OneTel, etc.) nog?

Ja, aan de telefonie is niets veranderd wat dit betreft. Let wel: het werkt dus ALLEEN voor telefonie, voor ADSL ben je aangewezen op b.v. KPN.

Kan ik al mijn telefoonapparatuur blijven gebruiken?

Ja, de aansluitfactor was en blijft 4. Dat wil zeggen dat de som van aansluitfactoren (van alle aparaten die direct op de telefoonaansluiting zitten (dus niet de apparaten na b.v. een telefooncentral) mag maximaal 4 zijn. Als dit in het verleden goed werkte, dan is dat nu nog steeds het geval bij ADSL. De aansluitfactor van jouw analoge modems, telefoontoestellen, antwoordapparaten, faxen en telefooncentrales staan vaak aan de onderkant op een aparte stekker vermeld.

USB-modem verbreekt verbinding en het controlelampje buitenlijn ADSL brandt niet meer.

Als er veel apparaten via de USB-bus aan de PC hangen, kan de stroomafname op de USB-bus te hoog worden, waardoor bepaalde USB apparatuur zichzelf uitschakelen.

Oplossing: andere USB bus of een USB-hub gebruiken die een eigen voeding heeft.

Alternatief probleem is te zoeken in de kwaliteit waarmee USB is geimplemeteerd op het moederbord van jouw PC, controleer de website van dit moederbord voor updates en patches. O.a. bepaalde oudere AOpen moederboards hebben problemen. het kan daarbij voorkomen dat als je print via de parallel-poort, de USB-poort uitschakeld, dit is een hardware fout op het moederboard, zie AOpen.

Voor meer USB vragen, tips en truuks zie USBMan.

Ik heb toegang tot het Internet, echter, sommige pagina's leveren een "The page cannot be displayed".

Met dank aan onze vriend CAT uit Israel voor deze tip.

Het blijkt dat bepaalde providers problemen hebben met de MTU (Maximum Transmittable Unit) instellingen van Windows. Dit levert dan (soms) in Internet Explorer de melding "The page cannot be displayed", of in Mozilla "The document contains no data". Gelukkig is dit relatief eenvoudig op te lossen,...

MTU staat normaal op 1500, en dient naar 1400 gebracht te worden. Je kunt dat op twee manieren doen:

1) Door de waarde in de registry te veranderen - in Windows 9x/ME, run regedit en zoek dit object:

My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Class\NetTrans\000x

(000x kan 0001, 0002 etc. zijn, afhankelijk van de netwerkkaart(en) in jouw PC. In Windows 2000 en XP is het iets gecompliceerder, gebruik daarom liever de volgende nu methode.

2) Een klein programma, genaamd Drtcp kan het probleem verhelpen. Hiermee kun je de MTU waarde veranderen zonder in de registry te klooien. Je kunt het programma ook van de WeetHet Download pagina downloaden.

Na het starten van DRTCP, moet je bij het veld "Adapter Settings" de juiste netwerkkaart kiezen en daarachter de waarde 1400 invullen. Daarna klik je op "Save" en vervolgens op "Exit".

ALWAYS restart the computer after changing the value and the problem is fixed!

De computer moet ALTIJD herstart worden na de verandering!

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages
Hulp & OverWelkom ... !!GastenboekHulp voor WeetHetWoordenlijst ...Zoeken op het InternetZoeken in WeetHetBeschikbare downloadsNieuws & UpdatesStatistiekenAansprakelijkheidAdverterenDoe mee !!!Vermeldingen/AwardsOver WeetHet ...Hansie goes USAWaar is Hansie?Eerste maandenNieuw thuisUitgaanPuck goes USAMijn nieuwe autoSnapshots PuckRandom snapshotsEindelijk LENTE!Lekkere warme zomerEerste familie bezoekCD's en DVD'sMuziekAudio-DVD naar MP3Muziek CD naar MP3Muziek CD naar WAVKopieer Muziek CDEigen Muziek CDMuziek uit het InternetMP3 Volume aanpassenNero Burning RomBIN/CUE brandenBIN naar ISOComputer CDRomISO brandenFoto VCDFoto SVCDNero vs Nero ExpressNRG naar ISOSVCD brandenSVCD met menuVCD brandenVCD met menuDVD FilmsWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?Video formatenDIKO: 3 films - 1 DVDHoe werkt een CD?Zelf CDs brandenZelf een DVD makenBIN naar ISONRG naar ISODisk catalogus makenComputer UitlegHoe werkt een CD?Netiquette: E-MailWat is DivX?Wat is MP3?Wat is RAID?Wat is USB?Wat zijn PAR files?Wireless LAN introPC naar TV kabelsXP sneller startenOpstart van USB penFireWire verbind 2 PC'sFoto FormatenGrafisch / Foto'sPhotoshopFoto FormatenSnelle auto3D knoppenBliksem tekenenFotos op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowFoto FormatenFoto FormatenGSM / PDAsCompaq iPAQAccu vervangenSeriele craddle op USBGarmin eTrex kabelGarmin eTrex stekkerRonde Garmin stekkerPalmPilotAan Ericsson GSMGarmin eTrex GPSMobiele telefonieEricsson MelodietjesMusicBoxRingtonesMasterA edit SIMSMSC nummersConnector pinoutsHardware & HacksCPU OverklokkenAlgemeenAMD CPU codesAMD Slot-AAMD Socket-ASmartcards Progr.MillenniumAlactel HackLCD display aan PCNetwerk kabelsOpstart van USB penPC naar TV kabelsPromise Ultra -> RAIDSoundblaster MIDIWeerstand kleurenFireWire NetwerkInternetNetwerk algemeenDHCP instellenWin95/98/ME ClientWin2000/XP ClientMac OS 7/8 ClientMac OS X ClientBekende IP-poortenDNS adressenNetwerk kabelsWireless LAN IntroFireWire NetwerkInbel verbindingTCP/IP optimaal Win9xPubliek IP adres?ADSL / MxStreamADSL AlgemeenHoe werkt ADSL?DNS adressenMXStreamInstallerenAnaloog EthernetISDN EthernetRouters en MXStreamSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerProblemen oplossenAlcatel HackHack het modemPassword CalculatorDoel v.d. lampjesProblemen oplossenFirmware upgradeDNS adressenBekende IP-poortenPoorten mappenAutoPortMappingInternet delenMogelijkhedenWinRoute (software)Netwerk Win95/98/MENetwerk Win2000/XPNetwerk Mac OS 7/8Netwerk Mac OS XBekende IP-poortenWireless LAN IntroNetwerk kabelsRoutersSMC 7404 WBRA/BeTech ModemRoutereTech RouterSitecom 4S routerVigor 2200E routerInternet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztEigen webpaginaNavigatie oplossingenInzicht en oplossingenApyCom apPopupMenuD.Binard PopupMenuPopupMenu generatorPopupMenu platTips en TruuksE-Mail linkE-Mail FORMFavorieten ToevoegenWebpagina ikoon'Pagina Terug' linkSpringen binnen paginaOntsnap aan framesGebruik frametitelStuur framesAutomatisch doorsturenHet 100% probleemAndere link kleurTekst in de statusbalkAchtergrond vastzettenTekst over plaatjesBrowser veilige kleurenHet .htaccess bestandBijzondere tekensWaar downloadenIRC met mIRCInstalleren mIRCDownload films enzoVragen (FAQ)Films uit het InternetFilm kwaliteitWat zijn PAR files?LeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXE-MailNetiquetteCitaat van de dagOverigenHack Arescom NetDSLWireless LAN IntroFireWire NetwerkBekende IP-poortenWat is mijn IP adres?Zoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)WeetHet DownloadsEen paar goede websitesDNS adressenMicroControllersBasic Stamp IIStarten met de BS2Assembleren v.d. kitVolledig schemaAansluiten aan de PCBS2 aan 44780 LCD44780 LCD foto'sBS2 aan M50530 LCDM50530 LCD Foto'sZelfbouw BS2Smartcards/SIMProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenGSM SIM bewerkenWeerstand kleurenMuziek / AudioMuziek van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editorWinMXeMuleM.b.v. mIRCBIN/CUE brandenBIN naar ISOAudio-DVD naar MP3Hoe werkt een CD?Kopieer muziek CDEigen muziek CDWat is MP3?Muziek CD naar MP3MP3 CD v. Yamakawa?MP3 Volume aanpassenMuziek CD naar WAVSB MIDI interfaceAC3 naar WAV/MP3ProgrammerenBorland DelphiHansie zijn Delphi ToolsAYeah!CatalogCitaat van de dagPopupMenu generatorOverzicht ASCII tekensSatelliet (TV & GPS)Satelliet TelevisieSatelliet TV op de PCTV ontvangst op de PCPC eisenNieuwe driversPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnoTrend PCLinePVA file naar MPEG2DirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackSmartcardsProgrammer Softw.CardMasterInfinityUSBMasterBurnerMilleniumKaart soortenWat is DiSEqC?Schotel plaatsen (Astra)Schotel formaatSRT8000 firmwareGPS NavigatieGarmin eTrexDiagnose modeSeriele aansluitingAan de iPAQ 36/38xxAan een PalmPilotDe eTrex stekkerDe ronde stekkerHoe werkt GPS?Wat is GeoCaching?Internet via SatellietHoe werkt het?Korte intro ...Overzicht variantenStandaardBySky methode2-Weg InternetKaart installerenWelke Satellietkaart?PC eisenHarmonic CyberstreamPentam. Pent@VisionHauppauge DVBs NexusTechnotrend PCLineEOL problemenNieuwe driversSchotel plaatsen (Astra)Schotel formaat?EON ChecklistTransponders EOLRamdisk voor FazztVideoVideo gids - begin hierIntroductieGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDDownload kwaliteitVideo AlgemeenWat is DivX?Video formatenOpname TypesWelke AVI codecs?Intro K(S)VCD/KDVDDVD+RW ProblemenOver bitratesVideoServer pluginWat zijn Regiocodes?Wat is MacroVision?RippenAudio-DVD naar MP3Foto FormatenAVI naar MPEGGSpot: AVI InfoDIKO: 3 films - 1 DVDAVI naar DVD/(S)VCDZonder ondertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3Met OndertitelsD.I.K.O.MainConcept (S)VCDNero Vision Express 2TMPGEnc (S)VCDTMPGEnc K(S)VCDTMPGEnc met AC3CD Branden NeroVCD brandenVCD met menuSVCD brandenSVCD met menuBIN/CUE brandenDVD SpelersCompatibiliteitDVD toevoegenDVD+RW ProblemenIntro K(S)VCD/KDVDVideo ToolsBitrate CalculatorDVD RippenGSpot: AVI InfoFlaskMPEG en CCEVideoServer pluginDVD naar DivXIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG methode 1FlaskMPEG methode 2FlaskMPEG methode 3DVD naar (S)VCDIntroductieBitrates berekenenRippenDVDx en SmartRipperDVDx instellingenFlaskMPEG 0.6 en CCEDVDx en Video ServerDivX naar (S)VCDDVD naar DVDDVD2OneDVDShrinkDVD+RW ProblemenTMPGEnc & CoDIKO: 3 films - 1 DVDFilm Knip & PlakGSpot: AVI InfoSamenvoegenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCRAVI met VirtualDubKnippenMPEG1 en MPEG2Met TMPGEncWomble MPEG2VCREasy Video SplitterAVI en DIVXAVI met VirtualDubEasy Video SplitterFilms van InternetIntroductieLeechGuyLeechGuy editoreMuleWinMXM.b.v. mIRCWat zijn PAR files?BIN/CUE brandenBIN naar ISOFoto's op CDPictureToTVVideoCD met NeroSVCD met NeroMagix Fotos op CDDVD PictureShowOndertitels RippenVobsub: snel en simpel!SubRip (OCR)SynchroniserenOndertitels weergaveWeergave met VobsubSynchroniserenMaak een MicroDVDPC aan de TVPC naar TV kabelsATI softwarenVidia softwareTiVo - Harddisk VCRTiVo Serie 1Wat is een TiVo?TiVo openmakenSeriele toegangDebug Mode toegangLinux Bash shellInstellen van de klokInbellen uitzettenDirecTV TiVoAfstandsbedieningDirecTiVo naar O6.21: Intro & Images2: TiVo disk in PC3: Installeer OS6.24: Eerste start van OS6.25: SuperPatch & Meer6: Films naar PCTyTools - Films naar PCOud: DirecTiVo naar OS4Oud: Sleeper HackYamakawa 713/715IntroductieVeel gestelde vragenDe AfstandsbedieningGeheime codesRegiocode instellenRegiovrij zettenMacroVision uitStandaard-InstellingenWelke DVDRom driveFirmware versieVerander firmwareDownload firmwareAnder achtergrondMP3 CD makenM.U.F.Y. MP3 CD'sHulpForumZoeken (WeetHet)Zoeken (Internet)NieuwsWoordenlijst ...DownloadsLinksStatistiekenAdverterenDoe mee !!!Gastenboek

Liquid Web Fully Managed Web Hosting