Welkom bij WeetHet!


Managed Web Hosting by Liquid Web

Jouw IP adres:
3.236.143.154
     
 
Pagina printen
- kies Landscape
Zoeken in de
WeetHet pagina's
WeetHet is being updated! - Current articles will slowly move to www.tweaking4all.com
Voor uitstekende webhosting welke zowel betrouwbaar als betaalbaar is adviseren wij: LiquidWeb

Op deze pagina ...

[ALLEEN voor Alcatel SpeedTouch Home Ethernet modellen!]

Op deze pgaina laat ik je kort zien waar je kunt vinden welke versie jouw Alactel SpeedTouch Home modem gebruikt en hoe je die kunt upgraden!

Merk op: Na het uitvoeren van de hack kun je zonder problemen upgraden! De hack blijft gehandhaaft!

Merk op: Voor het vinden van andere firmware kun je enkele versies hier vinden of je kun kijken bij New Zeland DSL Information.

ADSL - MXStream

Welke versie heb ik nu?

OK, we gaan naar de web-interface van jouw Alcatel modem. Aangezien de meeste gebruikers hun modem het IP-adres 10.0.0.138 hebben gegegeven (standaard instelling), typen we in het het "Address" of "URL" veld van jouw favoriete webbrowser het adres 10.0.0.138.

De Web-interface verschijnt nu.

Links onder in de hoek zie je een knopje "Upgrade". Klik hierop. De firmware versie wordt zichtbaar gemaakt:

Software Upgrade


Active software version : Gsv7aa3.281 (919162)
Passive software version : GSV7AA3.261 (1015840)

In dit voorbeeld gebruikt het modem firmware GSV7AA3.281 (kort: firmware 281). Dit is de ACTIVE versie.

Er is ook een zogenaamde PASSIVE versie (261 in dit voorbeeld) die gebruikt kan worden als backup om terug te gaan naar de oude firmware. Je kunt dat doen door op de knop "Switch over" te klikken (doe dat maar even niet!).

Welke versie heb ik nodig?

Als vuistregel kijk ik naar het versie nummer van de ACTIVE software version. Hier: GSV7AA3.281.

Een nieuwe versie van de firmware moet voor dit modem dan ook beginnen met GSV7AA3. Voor jouw modem kan dit dus een andere zijn!

De laatste 3 cijfers geven de versie aan. De cijfers en letters daarvoor geven aan dat dit speciale firmware is voor b.v. MXStream in combinatie met ISDN of Analoof.

Voor zover ik weet - de versie GSV7AA3 is vor ISDN Ethernet modems in combinatie met MXStream. De GV8BAA3 serie wordt gebruikt voor POTS/Analog modems bij MXStream.

Hoe doe ik de upgrade?

Ten eerste moeten we natuurlijk een andere/nieuwe firmware hebben. Je kunt bij WeetHet de volgende versie downloaden: POTS/Analoog 261, ISDN 261, POTS/Analoog 281 en IDSN 281. Je kunt ook in de grote collectie van firmawres bij de visit New Zeland DSL Information gaan kijken. Als het een zip bestand is, dan moet je die natuurlijk eerst uitpakken.

Stap 1: Verwijder de Passive firmware

Dat doe je door op de knop "Remove passive" te klikken.

Stap 2: Selecteer de nieuwe firmware

Klik op de "Browse" knop en bepaal het bestand voor de nieuwe firmware (b.v. GSV7AA3.281), selecteer het bestand en klik op de "Open" knop.

Stap 3: Start de upload

Klik op de knop "Upload" en wacht rustig af - het modem vertelt je wel wanneer het klaar is. Je ziet dan vanzelf dat de nieuwe firmware nu bij PASSIVE software staat.

Stap 4: Activeren van de nieuwe firmware

Klik nu op de knop "Switch over". Er verschijnt nu een reboot (herstart) waarschuwing. Do nu HELEMAAL niets en wacht geduldig tot het modem weer een teken van leven geeft - aangegeven door de groen oplichtende lampjes (zie Wat betekenen de lampjes? voor details).

Meestal verschijnt de webinterface weer correct, maar soms is er een refresh nodig.

en dat is alles ...

Merk op: vanaf versie 281 geeft het modem de melding "WARNING : No password specified" - dat geeft in principe niet. Het heeft te maken met de instelling van het wachtwoord wat je gebruikt als je met een Telnet sessie inlogt.

 

 


Je bent nu al op de nederlandstalige pagina's Click here to switch to the English pages